SERIES

OVERZICHT SERIES

Keytrade Bank Nature Trail Series

Een verzameling van de mooiste natuurlopen in ons Belgenland.  We bieden je tijdens de loopevents in de Nature Trail Series diverse parcours aan in de natuur, over meestal onverharde wegen en paden.  We werken hiervoor samen met het Agentschap Natuur & Bos en Natuurpunt, waardoor we je unieke stukken natuur kunnen laten ontdekken waar je anders niet komt.  We lopen niet alleen in de natuur, we zorgen er ook tegelijk voor.  Elke deelnemer doet maximale inspanning met minimale impact. We werken niet met wegwerpbekertjes op onze bevoorradingsposten, maar iedereen neemt zijn herbruikbare beker of drinkfles mee.  Zo werken we actief mee aan minder afval. 

Bovendien gaat 1 € van het inschrijfgeld rechtstreeks naar het Agentschap Natuur & Bos, voor het behoud en het onderhoud van de natuurgebieden waar we doorwandelen.

Liantis Urban Trail Series

De Liantis Urban Trail Series is een verzameling van de meest unieke loopevenementen van ons land.

Een Urban Trail® is de ideale manier om een stad te zien zoals u ze nog nooit zag en te lopen op plekken waar nog nooit werd gelopen, zoals de Premetrotunnel in Antwerpen of ‘t Kuipke in Gent. Het concept van de Urban Trail® bestaat al enkele jaren in België en deed al Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel, Brugge, Mechelen, Bergen en Namen aan. Het hele idee draait rond een speciale loopervaring, weg van de begane paden, in een stedelijke omgeving. Dit is een echte aanrader voor iedereen die van cultuur houdt en niet terugdeinst voor een sportieve uitdaging. Een Urban Trail® is +/- 5km tot 12km ongeëvenaard urban loopplezier.

ENGIE Running Tour

De ENGIE Running Tour is een verzameling van de Belgische stadslopen: ENGIE 10 Miles de Charleroi, ENGIE Knokke Run, ENGIE Dwars door Brugge, ENGIE Stadsloop Gent, The ENGIE Classic (Tessenderlo), ENGIE Jogging Ville de Namur, ENGIE Dwars door Mechelen en ENGIE Dwars door Hasselt.

AA Drink Spartacus Series

Lopen, kruipen, zwemmen, klimmen. Tijdens de AA Drink Spartacus Series overwin je meer dan 25 obstakels op een parcours van 5 of 10 km. Alleen of met de hulp van vrienden, aan de finish is iedereen Spartacus! Ook de allerkleinsten kunnen zich uitleven tijdens de AA Drink Spartacus Family Run. 8 obstakels op een parcours van 3 km, voor kinderen vanaf 6 jaar én hun ouders, familie, vrienden,… .

AVEVE Farm Runs

Voelen, ruiken, proeven. Dat doen we tijdens de Farm Runs.  We ontdekken verschillende soorten boerderijen op een parcours van +/- 8 km en +/- 12 km.  We proeven onderweg wat de lokale landbouwers produceren, en dat kan vanalles zijn….een wijntje, een fruitspiesje, appelsap of een vleesballetje, … Wat je onderweg proeft, hangt af van de specialisatie van de boerderijen waar we doorlopen.  Een aanrader!

Kids Run

De Kids Run is een loop over een afstand van 1 à 1,8 km, speciaal voor jongeren tussen 4 en 12 jaar. Niemand loopt te snel, niemand loopt te traag. Of je nu spurt of wandelt, ieder in zijn/haar eigen tempo. Aankomst mag je rekenen op een toffe herinneringsmedaille en een verfrissend drankje.

Marathons

42,195 km lopen door Brugge, Antwerpen, Gent, Brussel, door en langs 3 bekende bierbrouwerijen of door het grootste Nationaal Park van het land. It’s your choice! Je kan kiezen uit de Sofico Gent Marathon, Great Breweries Marathon (Puurs), Great Bruges Marathon, Brussels Marathon, Nationaal Park Marathon of Antwerp Marathon.

EKIDEN

Ekidenteams bestaan uit zes lopers, die samen de marathonafstand van 42,195 km afleggen. De eerste, de derde en de vijfde loper nemen elk 5 km voor hun rekening, de tweede en de vierde loper 10 km en de slotloper legt de resterende 7,195 km af. Elke loper loopt een rondje op de magische piste van het Koning Boudewijnstadion.De aflossingen gebeuren niet met een estafettestok, maar met een speciaal aflossingslint. Deze zogenaamde ‘tasuki’ hangt – voor wie het volgens de regels van de kunst wil doen – van de schouder, schuin over de borst, naar de heup. De Ekiden is altijd een spannende wedstrijd, want het succes van de ploeg hangt af van elk van de zes lopers. Iedereen in het team heeft dus een belangrijke functie. Daarom ook dat deze wedstrijd populair is bij bedrijven, maar je kan even goed met vijf vrienden of familieleden deelnemen.